Lease een Stromer

info voor werknemers
Direct contact opnemenBekijk alle modellen

Hoe werkt het?

Leasen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar in het bijzonder binnen de fietsenbranche. De mogelijkheden waren tot voorkort de full operational lease en financial lease. Maar vanaf 1 januari 2020 is daar ook de zakelijke lease bijgekomen. Dit betekend dat u sindsdien niet alleen meer een auto van de zaak kunt gebruiken, maar ook een fiets, e-bike of speed pedelec van de zaak kunt rijden.

Omdat we begrijpen dat dit voor u nieuw zal zijn, hebben we verschillende opties hieronder duidelijk voor u op een rijtje gezet.

Uw voordelen op een rijtje:

– Gespreide betaling over 36 maanden.

– Geen maximaal budget van €749,- meer.

– Goed alternatief voor de auto binnen handbereik.

– Positieve stap in duurzaam vervoer.

– Kom lekker fit aan op uw werk.

– Bij een fiets van de zaak tot 40% belasting voordeel.

Lease Stromer van de zaak

Vanaf 1 januari 2020 is het mogelijk om een Stromer te leasen via uw werk met een bijtelling van 7%. Naast de gespreide betaling via uw werkgever levert dit nog de nodige andere voordelen op.

 

Leaseplan gefaciliteerd

In dit geval faciliteert uw werkgever het fietsleaseplan. Dit betekend dat uw werkgever u de mogelijkheid geeft om een fiets via “de zaak” te leasen. Over het complete leasebedrag zult u ongeveer 40% voordeel hebben. De 7% bijtelling betaalt u echter zelf. Kortom, een mooi schoon en goedkoop alternatief voor de auto.

Cofinanciering werkgever

Wanneer uw werkgever besluit een cofinanciering aan te gaan, betekent dat voor u dat u naast het bruto-nettovoordeel van 40% over het complete leasebedrag ook nog een financiële ondersteuning krijgt van uw werkgever. Hij kan dat bijvoorbeeld doen om u extra te motiveren om gebruik te maken van de speed pedelec in plaats van de auto als duurzaam vervoer of om parkeerplekken vrij te houden. Ook hier geldt de bijtelling van 7% over de adviesprijs van de Stromer.

Financiering werkgever

Als laatste heeft uw werkgever ook nog de mogelijkheid om de speed bike volledig te financieren. Uw werkgever zal dan het complete lease bedrag voor zijn rekening nemen.

U betaalt dan zelf alleen de 7% bijtelling, net als bij de andere leasevormen. Deze vorm heeft uiteraard de maximale voordelen voor u als werknemer. Maar neem vooraf altijd even door met uw werkgever van welk leasesysteem u gebruik mag maken.

Lease Stromer van de zaak

Wanneer uw werkgever u een leaseplan aanbiedt dan is dat voor u de meest voordelige manier om een nieuwe Stromer te gaan rijden. Zoals hierboven al vermeldt zal uw voordeel op ongeveer 40% van het leasebedrag uitkomen. Het mooie voor u is dat dit een all-inclusive-prijs is van: Stromer – verzekering – onderhoud. Dat betekent dat u binnen de eerste 36 maanden geen extra kosten hoeft te hebben. 

Uw netto leasebedrag zal op uw bruto salaris in mindering worden gebracht. Dit levert een belastingvoordeel van ongeveer 40% op. Normaal gesproken betekent een lager bruto inkomen ook een lagere vakantietoeslag en pensioenopbouw. Bij een fietslease is dit echter niet het geval. Hoewel de lease in mindering gebracht wordt op uw bruto salaris, blijft uw bruto salaris boven de streep wel gelijk. Zo heeft de lease geen invloed op uw vakantietoeslag of pensioenopbouw. 

Full operational private lease

Wanneer uw werkgever besluit om geen lease speed bike te faciliteren en u wilt toch de fiets niet direct zelf betalen kunt u ervoor kiezen om zelf een Stromer te gaan leasen. U mist dan wel het 40% belastingvoordeel, maar geniet wel van alle voordelen van het leasen, zoals: gespreide betaling over 36 maanden, geen extra onderhouds- en verzekeringskosten, maar natuurlijk ook ongelimiteerde keuze aan modellen en accessoires. En, als de 36 maanden voorbij zijn, zoekt u gewoon weer een nieuwe Stromer uit zonder daar extra voor te hoeven betalen. Kom gerust langs bij ons in de winkel voor meer informatie over de mogelijkheden.

Financial private lease

Last but not least is er ook de mogelijkheid om een financial lease aan te gaan. Dit is bijvoorbeeld een hele aantrekkelijke optie wanneer u zelf handig bent met het repareren van uw Stromer. U betaalt in dit geval alleen het leasebedrag van de Stromer en verder niets voor verzekering en onderhoud. Een extra voordeel voor u is dat na de looptijd van 36 maanden de Stromer uw volledige eigendom is. Daarna bent u vrij om te doen met uw Stromer wat u wilt. U kunt uiteraard uw speed bike ook weer inruilen en opnieuw een financial lease van 36 maanden aangaan.

Calculator

Vragen of opmerkingen?