Met ingang van 1 januari 2018 doet ook de nieuwe stomer collectie zijn intrede. Maar wat is er nu daadwerkelijk veranderd? 

 

Als eerste is de modellen lijn van Stromer uitgebreid, waar we voorheen de ST1 en de ST2 serie hadden is daar nu de ST5 serie aan toegevoegd. Een compleet nieuwe speed pedelec met nieuwe specificaties, geometrie en niet het onbelangrijkste een sterkere motor. Maar was dat dan echt nodig is de eerste vraag, het antwoord is volmondig nee! Stromer had met de ST2 serie al een high-end premium model met een zeer krachtige motor. Maar met de ST5 bewijst Stromer zichzelf opnieuw!

 

Verder is er binnen de ST1 serie ook een verandering gekomen. Het vertrouwde en jaren lang gebruikte ST1 model is komen te vervallen. En daarmee is de ST1X het instap model geworden. Zo zijn vanaf nu alle Stromer modellen Internet connected. Omdat de voorgaande GPRS internetverbinding van het OMNI systeem niet langer aan de huidige “snelheids” eisen voldeed zal de 2018 collectie worden uitgevoerd met een vernieuwd hd kleuren display waarbij ook direct is gewerkt aan een nieuwe 3G internetverbinding. Zo is een betere data overdracht gegarandeerd.

Als laatste zijn er in verband met de nieuwe regelgeving omtrent de speed pedelecs over de hele lijn van de Stromer collectie enkele andere veranderingen doorgevoerd. Zo moet conform de nieuwe regelgeving de speed pedelec zijn voorzien van een claxon. Ook zullen de nieuwste modellen zijn uitgevoerd met een supernova rem- en kentekenplaatverlichting.