Lease een Stromer zakelijk

Info voor ondernemers
Direct contact opnemenBekijk alle modellen

Zakelijk een speed pedelec leasen?

Leasen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar in het bijzonder binnen de fietsenbranche. Mogelijk heeft u deze ontwikkeling ook gevolgd? En misschien heeft u daarbij in de wandelgangen ook opgevangen dat dit als ondernemer heel aantrekkelijk kan zijn, maar heeft u de details niet opgeslagen.

Logisch!! U heeft natuurlijk ook wel wat anders aan uw hoofd! Daarom hebben wij het hier kort, bondig en overzichtelijk voor u op een rijtje gezet!

 

Uw voordelen op een rijtje:

– Gespreide betaling over 36 maanden.

– Investeringsaftrek mogelijk (KIA, MIA VAMIL)

– Goed alternatief voor de auto binnen handbereik.

– Positieve stap in duurzaam vervoer.

– Kom lekker fit aan op uw werk.

– Geniet ook in het weekend van uw Stromer!.

Lease uw Stromer zakelijk en profiteer van verschillende investerings- regelingen

Wanneer u overweegt om verdere verduurzaming binnen uw bedrijf door te voeren en/of alternatief vervoer dan is de aanschaf van de e-bike of speed bike een voor de hand liggende optie. De e-bike is tot ongeveer 10 a 15 kilometer goed inzetbaar, worden de afstanden groter dan is de speed pedelec een goed alternatief. Door de bank genomen zien we dat deze goed inzetbaar tussen de 15 en 40 kilometer afstand. En ook dat is voor elke situatie weer verschillend.

Wanneer het om de investeringsaftrek KIA MIA en VAMIL gaat dan is de Speed pedelec het meeste in trek. De reden daarvoor is dat het hierbij gaat om een “gekentekend” motorvoertuig en daarom dus vooral bij de MIA in een gunstige klasse valt. Hieronder vind u een uiteenzetting van de KIA, MIA en VAMIL zoals u kunt vinden op de site van de belastingdienst.

 

Kleinschaligheids- investeringsaftrek (KIA)

Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

De KIA is een aftrekpost op uw winst. Het bedrag dat u mag aftrekken, hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. U vindt het bedrag van de KIA in de tabel:

tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2020

> tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2019

> tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2018

lees meer op: belastingdienst.nl

Milieu investerings- aftrek (MIA)

De milieu-investeringsaftrek biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 36 procent van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Enkele voorwaarden zijn:

  • Het bedrijfsmiddel staat op de milieulijst.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • De investering moet betrekking hebben op aanschaf- en voortbrengingskosten van het bedrijfsmiddel.
  • Voor de MIA moet het bedrag aan milieu-investeringen minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel zijn.

lees meer op: belastingdienst.nl

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Met de VAMIL kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven. Voor investeringen vanaf 2011 is de willekeurige afschrijving beperkt tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een rente- en liquiditeitsvoordeel.

De MIA en VAMIL zijn twee verschillende regelingen maar worden vaak gecombineerd. Beide regelingen maken gebruik van een gezamenlijke lijst, de zogenaamde Milieulijst. Ieder jaar verschijnt een nieuwe Milieulijst. U kunt de milieulijsten downloaden van de internetsite van RVO.nl.

 

lees meer op: belastingdienst.nl

Ook goed om te weten:

Zoals we hierboven ook al even hebben laten zien maak je dus bij het zakelijk lease van een speed pedelec in veel gevallen aanspraak op deze investeringsregelingen, maar let op niet alle leaseaanbieders zijn daar voldoende van op de hoogte. Daarom werken wij samen met verschillende lease maatschappijen en zijn we altijd op zoek naar de beste deal voor u! 

Naast het zakelijk leasen kan ook het zakelijk aankopen van een Stromer speed pedelec heel voordelig zijn! Naast de vooraftrek van de BTW kunt u ook de bovengenoemde kia, mia en vamil toepassen. Bent u fulltime ondernemer en bent u BTW plichtig dan loopt uw netto voordeel al snel op tot z’n 40% a 50% op de catalogus waarde. Wilt u de Stromer daarnaast ook prive gebruiken? Geen probleem voor alle speedbikes geld een bijtelling van slechts 7%, zo rijd u zorgeloos en ontspannen het weekend in.

Alle investerings- regelingen complex..?

Dat horen wij bijna dagelijks, en dat is ook goed te begrijpen. Maar geen nood, in de afgelopen jaren hebben wij op dit gebied heel veel ervaring opgedaan. Daarnaast hebben wij nauwe samenwerking met verschillende accountant bureaus en fiscalisten. 

Wij helpen u graag op weg, en kunnen u van veel informatie voorzien. Ook voor vrijblijvend advies staan wij graag voor u klaar!

.

Laat uw gegevens achter om vrijblijvend te worden benaderd voor een lease oplossing.