Zakelijk een Stromer kopen?

Info voor ondernemers
Direct contact opnemenBekijk alle modellen

Deel de visie van STROMER en stap in de toekomst van mobiliteit!

+ meer rijplezier – meer efficiëntie – en een betere levenskwaliteit

Zakelijk een speed pedelec aanschaffen?

 

Als ondernemers onder elkaar weten we dat ontspanning hoog op de agenda hoort te staan, maar ook al heel snel onder druk staat. Een volle agenda is voor de meeste onder ons meer regel dan uitzondering, maar laten we eerlijk zijn ondernemen is ook een beetje onze hobby geworden… Maar gezondheid, bewegen en lekker buiten zijn blijven belangrijk en een belangrijke bron van ontspanning!

En dat is nu juist waar de Stromer een prachtige brug kan slaan! Met een combinatie tussen inspanning en ontspanning, efficiënt maar er toch even tussenuit. Misschien is dat ook wel de reden dat de speed pedelec in de afgelopen jaren zo snel terrein heeft gewonnen binnen het al maar groeiende aanbod aan duurzaam vervoer. En dit is de lokale, regionale en landelijke overheid ook niet ontgaan.

Dat is nu juist de reden van de overheid geweest om deze duurzame manier van vervoer extra te gaan stimuleren. Dit hebben ze daarom vorm gegeven door de speed bike in aanmerking te laten komen voor verschillende investeringsaftrekposten zoals de KIA, MIA en VAMIL. Die naast de mogelijk voor het verrekenen van de BTW voor u als ondernemer tal van andere voordelen kan opleveren.

Om u in dit doolhof een stukje op weg te helpen hebben we hieronder de regels even kort belicht! Er is natuurlijk veel meer van te zeggen en elke situatie is uniek. Maar wij geloven dat wij u hiermee een heel eind op weg kunnen helpen,

 

Uw voordeel;

– Investeringsaftrek mogelijk (KIA, MIA VAMIL)

– Goed alternatief voor de auto binnen handbereik.

– Positieve stap in duurzaam vervoer.

– Kom lekker fit aan op uw werk.

– Geniet ook in het weekend van uw Stromer!.

– Zakelijk leasen kan ook extra voordelig!

Zakelijk een Stromer speed pedelec kopen?

We rijden dagelijks samen veel korte ritten tot z’n 30km, en daarvoor pakken we snel de auto. Jammer.. en dat kan ook anders! Met een speed pedelec ben je niet alleen snel op de plaats van bestemming maar ook nog eens extra flexibel, zo kom je op plaatsen waar je de auto al achter moet laten op een parkeerplaats. Daarnaast passen er al snel 8 speed bikes op 1 auto parkeerplek, extra handig dus wanneer u al langer kampt met parkeerproblemen.

Het voordeel zit dus al in de praktische dingen, maar ook financieel is er veel mogelijk! Daarom hieronder kort maar overzichtelijk de drie belangrijkste investeringsaftrek mogelijkheden op een rijtje;

 

Kleinschaligheids- investeringsaftrek (KIA)

Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

De KIA is een aftrekpost op uw winst. Het bedrag dat u mag aftrekken, hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. U vindt het bedrag van de KIA in de tabel:

tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2020

> tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2019

> tabel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2018

lees meer op: belastingdienst.nl

Milieu investerings- aftrek (MIA)

De milieu-investeringsaftrek biedt u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen. U kunt tot 36 procent van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Enkele voorwaarden zijn:

  • Het bedrijfsmiddel staat op de milieulijst.
  • Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt.
  • De investering moet betrekking hebben op aanschaf- en voortbrengingskosten van het bedrijfsmiddel.
  • Voor de MIA moet het bedrag aan milieu-investeringen minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel zijn.

lees meer op: belastingdienst.nl

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Met de VAMIL kunt u een investering op een willekeurig moment afschrijven. Voor investeringen vanaf 2011 is de willekeurige afschrijving beperkt tot 75%. Door sneller afschrijven vermindert u de fiscale winst en betaalt u minder belasting in dat jaar. Dit biedt u een rente- en liquiditeitsvoordeel.

De MIA en VAMIL zijn twee verschillende regelingen maar worden vaak gecombineerd. Beide regelingen maken gebruik van een gezamenlijke lijst, de zogenaamde Milieulijst. Ieder jaar verschijnt een nieuwe Milieulijst. U kunt de milieulijsten downloaden van de internetsite van RVO.nl.

 

lees meer op: belastingdienst.nl

Een klein rekenvoorbeeldje:

Hierbij hebben van een klant toestemming gekregen om de betreffende cases te delen; (bij de berekening is uitgegaan van een IB%* van 50%):

Aanschaf van uw Stromer €6750,-

BTW (21%) uit €6750,- is €1178,-

De netto bedrijfsmatige investering op de balans is dan (€6750 – 1178 = €5572,-). De MIA mag m.i. over de helft worden berekend (zie belastingdienst.nl), MIA is dus (€2786 x 13.5% = €376,-). Ook de VAMIL mag over de helft worden berekend en is (€2786 x 75% = €2089,-). Tot slot de KIA, dat is 28% over het gehele bedrag ex BTW en is derhalve €1560,-. De totale belastingaftrek in jaar 1 is dus (€376 + €2089 + €1560  = €4025,-) en (bij 50% IB dus netto €2012,-)

De helft van de investering is via VAMIL in jaar 1 al voor 75% afgeschreven, rest nog af te schrijven de andere 25% en de volledige helft die niet onder VAMIL valt, te weten (€696 + €2786 = €3482,-)
De aftrek van dit bedrag levert ook nog eens €1741,- op.

Het fiscale voordeel in jaar 1 is dus €2012 en de rest in 5 jaarschijven nog eens €1741,- (€348p/jr)., alle voordeel samen dus €3753,- De fiets kost de onderneming dus netto €1819,-

Wel moet jaarlijks privé 7% bijtelling over de cataloguswaarde (incl BTW) worden doorgevoerd, dat is (5 x €472.50 = €2362,- // €2362,-x 50% IB = netto €1181,-)

Netto kost de Stromer in dit geval dus: €1819 + €1181 = €3000,-

*IB = Inkomsten belasting of Omzetbelasting

Alle investerings- regelingen complex..?

Dat horen wij bijna dagelijks, en dat is ook goed te begrijpen. Maar geen nood, in de afgelopen jaren hebben wij op dit gebied heel veel ervaring opgedaan. Daarnaast hebben wij nauwe samenwerking met verschillende accountant bureaus en fiscalisten. 

Wij helpen u graag op weg, en kunnen u van veel informatie voorzien. Ook voor vrijblijvend advies staan wij graag voor u klaar!

.

Laat uw gegevens achter om vrijblijvend te worden benaderd voor een lease oplossing.